HATZ podržala “Brainhack Zagreb 2018”

“Brainhack Zagreb 2018” održat će se 5-6. svibnja 2018. u Fiveu u Zagrebu, Heinzelova 33, kao dio globalne inicijative organizacije niza hackatona u području neuroznanosti – “Global Brainhack 2018”, koji se istovremeno održavaju u gradovima diljem svijeta.

Ciljevi ovog dvodnevnog hackatona su upoznavanje izazova u neuroznanosti, susreti znanstvenika iz različitih područja te predstavljanje i rad na zanimljivim i stvarnim projektima vezanima uz neuroznanost.

Znanstveni odbor odabrat će projekte koje pojedinci ili manje grupe prijave na službenoj stranici. Odabrani projekti bit će predstavljeni prvog dana, a sudionici će moći odabrati njima zanimljive projekte kojima imaju prilike pridonijeti svojim znanjem, ali i steći nove vještine radeći u timu. Projekti uključuju korištenje suvremenih metoda i alata za obradu, analizu i vizualizaciju raznovrsnih skupova podataka od snimki mozga različitih modaliteta (MRI, EEG, histologija), do strukturiranih izvedenih informacija.

Događanje podržavaju Akademija tehničkih znanosti Hrvatske – Odjel sustava i kibernetike, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studentska sekcija za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podacima i kooperativne sustave (ACROSS-DataScience).

Prof. dr. sc. Mario Cifrek

Tajnik Odjela sustava i kibernetike Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

Redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu