Pri HGK osnovana Zajednica proizvođača opreme i davatelja usluga u naftnoj i plinskoj industriji

Osnovana

Zajednica proizvođača opreme i davatelja usluga u naftnoj i plinskoj industriji

Hrvatske gospodarske komore

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori, koja je podupirući član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, održana je Osnivačka skupština Zajednice proizvođača opreme i davatelja usluga u naftnoj i plinskoj industriji Hrvatske gospodarske komore.

Osnivačkoj skupštini, u svojstvu predstavnice Akademije, nazočila je prof. dr. sc. Nediljka Gaurina-Međimurec, glavna tajnica Akademije.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika Zajednice izabran je Mlađan Kordun iz tvrtke Par Lux d.o.o., a za zamjenike predsjednika izabrani su Dinko Čondić, predsjednik Uprave Ivicom Consulting d.o.o. te Darko Davidović, tehnički direktor tvrtke SPECIJALNA OPREMA – LUČKO d.o.o.

Zajednica je osnovana pri HGK, a djelovat će u okviru Sektora za energetiku i zaštitu okoliša. Prema riječima predsjednika Zajednice ciljevi su: „djelovanje uz podršku HGK samostalno i zajednički u promociji, povezivanje članica Zajednice s domaćim i stranim partnerima, sudjelovanje na gospodarskim skupovima te izložbama u zemlji i inozemstvu, djelovanje kroz cjeloživotno te specijalističko obrazovanje inženjera i praćenje novih standarda, sagledavanje mogućnosti korištenja EU fondova, posredovanja u razmjeni tehničkih inovacija, izrada kataloga proizvoda itd.“

Sastanak 1

 Slika 1. Dinko Čondić, predsjednik Uprave Ivicom Consulting d.o.o.
(zamjenik predsjednika), Mlađan Kordun iz tvrtke Par Lux d.o.o.
(predsjednik Zajednice), Darko Davidović, tehnički direktor tvrtke
SPECIJALNA OPREMA – LUČKO d.o.o. (zamjenik predsjednika)

 

Sastanak 2

Slika 2. Prof. dr. sc. Nediljka Gaurina-Međimurec (glavna tajnica HATZ-a),
Mlađan Kordun iz tvrtke Par Lux d.o.o. (predsjednik Zajednice) i
Marija Šćulac Domac (direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK)

 

Tekst i fotografije: prof. dr. sc. Nediljka Gaurina-Međimurec