Održana svečana sjednica Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku

Povodom 40. obljetnice rada Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku održana je 8.6.2018. godine svečana sjednica na kojoj su se okupili brojni uzvanici – sadašnji i nekadašnji djelatnici i studenti te predstavnici lokalnih regionalnih i državnih tijela.

Fakultet je nastao davne 1978. godine kao mali studij Elektrostrojarstva, koji se danas pozicionirao kao jedan od najvećih fakulteta Sveučilišta s modernim studijskim programima, kvalitetnim studentima i obrazovnim programima te jakom poveznicom s gospodarstvom. Na FERIT-u danas studira oko 1800 studenata, a ove će se jeseni upisati 390 brucoša.

Prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta, istaknuo je kako je FERIT jedan od stožernih fakulteta osječkog Sveučilišta koji dobro prati trendove u IKT sektoru i redovito razvija nove studijske programe. Čestitkama su se pridužili i dogradonačelnik Boris Piližota, i dožupan Petar Lagator, koji suradnju s FERIT-om ocjenuju izvrsnom. “FERIT je jedan od generatora znanosti i istraživačkog rada u gradu Osijeku”, kazao je Piližota. “Njihov rad u nastavi, znanosti i struci, omogućava kvalitetno obrazovanje i široku bazu znanja studentima koji nakon studija lako pronalaze posao”, rekao je Lagator.

Prof. dr. sc. Jurislav Babić