Najnovije vijesti

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

Arrow
Arrow
Slider

Zagreb, 16. siječnja 2017.

 

logo-hatz-a

AKADEMIJA TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE – HATZ

Zagreb, Kačićeva 28

Donatori Nagrada HATZ-a:

donatori 

Na osnovi članka 40. Statuta i članka 2. Pravilnika o nagradama i priznanjima
Akademije tehničkih znanosti Hrvatske,
Akademija raspisuje

NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA
AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE
ZA 2016. GODINU

opširnije

16.11.2016

Poziv za sudjelovanje u radu Akademije – Znanstveni skup Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i ANNUAL 2016

Svim članovima Akademije tehničkih znanosti Hrvatske Poziv za sudjelovanje u radu Akademije   Znanstveni skup Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i ANNUAL 2016. „Stanje i budućnost tehničkih znanosti u Hrvatskoj u 21. stoljeću“   Razvoj tehničkih i tehnoloških znanosti koji uključuje inovacijske procese je osnov cjelokupnog društvenog napretka. Neviđen razvoj vrhunskih tehnologija i tehničkih dostignuća u […]

20.12.2016

logo3_hatz

AKADEMIJA TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE – HATZ

Kačićeva 28
10000 Zagreb

 JAVNI POZIV

ZA PREDLAGANJE NOVIH SURADNIKA, POČASNIH I MEĐUNARODNIH ČLANOVA AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE

Na osnovi čl. 16 i čl. 17 Statuta Akademije tehničkih znanosti Hrvatske te članka 4 Pravilnika o izboru u članstvo Akademije, pozivaju se zainteresirane institucije da predlože pristupnike za suradnike Akademije, međunarodne članove Akademije i počasne članove Akademije.

opširnije


17.10.2016

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

20161017_153546Prof. dr. sc. Vatroslav Lopašić, pokojni počasni član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, bio je istaknuti hrvatski fizičar – klasik hrvatske fizike, znanstvenik, stručnjak i i sveučilišni nastavnik koji je formirao i odgojio mnoge generacije mladih inženjera te dao neizmjeran doprinos u smislu osnivanja znanstvenih institucija i studija te unaprjeđenja i razvoja studija prirodnih i tehničkih znanosti u Hrvatskoj.

Opširnije

08.11.2016

24. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM 2016

Slike

24. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM 2016 održana je u hotelu Radisson Blu, Split 22.-24. rujna 2016. okupljajući znanstvenike i stručnjake iz cijelog svijeta. Konferenciju su organizirali Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Hrvatska udruga za komunikacijske i informacijske tehnologije. Konferencija SoftCOM 2016 održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djel…

04.11.2016.

Dies Academicus: Nagrade i priznanja Sveučilišta u Zagrebu članovima HATZ-a

Povodom Dana Sveučilišta u Zagrebu (Dies Academicus), koji je održan u ponedjeljak, 3. studenoga 2016. u Auli Sveučilišta, Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je nagrade i priznanja brojnim uglednim sveučilišnim profesorima i znanstvenicima.

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske s posebnim zadovoljstvom i najsrdačnijim čestitkama donosi imena članova Akademije – dobitnika sveučilišnih nagrada i priznanja:

opširnije


02.11.2016

Poziv na Okrugli stol HATZ-a i Građevinskog fakulteta u Zagrebu

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske i Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozivaju vas na okrugli stol “Kako dobiti projekt za financiranje unutar istraživačko-inovacijskih programa EU ‘HORIZON 2020’ – Primjeri uspješnih projekata”. Okrugli stol održat će se 8. studenoga 2016. na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

02.11.2016.

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) i Hrvatska komora inženjera strojarstva (HKIS) potpisale su 27. listopada 2016. Sporazum o podupirućem članstvu.

 20161027_123837

Potpisivanju Sporazuma u ime HATZ-a prisustvovali su predsjednik prof. dr. sc. Vladimir Andročec i dopredsjednik prof. dr. sc. Zdravko Terze, a u ime HKIS-a predsjednik mr. sc. Luka Čarapović, dopredsjednik doc. dr. sc. Miodrag Drakulić i glavni tajnik Denis Puljić, dipl. ing.


27.10.2016

Poziv CROSS-a, FSB-a i HATZ-a na tribinu o Faustu Vrančiću

Hrvatsko društvo za sustave (CROSS), Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (FSB) i Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) organiziraju tribinu “Nove spoznaje o životu i radu Fausta Vrančića”, koja će se održati 9. studenoga 2016. na FSB-u u Zagrebu.

Detaljnije u Pozivu na Tribinu


20.10.2016

Specijalni mjesečni izvještaj JRC EC br. 51 “Science and Policy: What´s on the EU´s Agenda?”.

Specijalni mjesečni izvještaj Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije “Science and Policy: What’s on the EU’s Agenda?”, namijenjen je znanstvenoj zajednici i sadrži raspored aktivnosti koje će se održati unutar europskih institucija, pregled najvažnijih konferencija i sastanaka te najnovije vijesti o radu JRC-a. Izvještaj za listopad 2016. (br. 51) dostupan je ovdje.

Poziv na tribinu AMZH

Akademija medicinskih znanosti Hrvatske održat će 25.10.2016. tribinu “Mogućnosti radiološkog razlikovanja degenerativnih od upalnih zglobnih bolesti” (predavačica: prof. dr. sc. Kristina Potočki, glavna tajnica AMZH).

23.09.2016

tehnicke_zn_new_2016

 Poštovani članovi,

Drago nam je što Vam možemo predstaviti najnovije publikacije Akademije tehničkih znanosti Hrvatske koje možete preuzeti u  elektroničkom bliku:„Tehničke znanosti“ Vol. 20(1) 2016 „Engineering Power“ Vol. 11(2) 2016

S poštovanjem,
Uprava HATZ-a

Opširnije

Ostale najnovije vijesti možete pregledati  ovdje.