Najnovije vijesti

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

SVEČANO OTKRIVANJE BISTE PROF. DR. SC. VATROSLAVA LOPAŠIĆA

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

HATZ i HKIS potpisale Sporazum o podupirućem članstvu

Arrow
Arrow
Slider
21.06.2017.
Objavljen novi dvobroj elektroničkog časopisa „Kemija u industriji“
kem

Objavljen je novi dvobroj elektroničkog časopisa Kemija u industriji (br. 5-6/2017) koji donosi vijesti iz industrije i tehnoloških novosti, a između ostalog sadrži i kratki članak o 32. godišnjoj (izbornoj) skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, koja je održana 15. svibnja 2017. u Auli Sveučilišta u Zagrebu.

Glavni i odgovorni urednik časopisa je redoviti profesor na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te novi suradnik Akademije u Odjelu kemijskog inženjerstva, prof. dr. sc. Nenad Bolf.


09.06.2017.

TRIBINA
Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske

Poziv

Stručna rasprava
“Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali”

14. lipnja 2017. u 11 sati
Francuski paviljon, Studentski centar u Zagrebu
Savska cesta 25, Zagreb

Detaljnije…


06.06.2017.

ODRŽANA 32. GODIŠNJA (IZBORNA) SKUPŠTINA HATZ-a

U Zagrebu je 15. svibnja 2017. u Auli Sveučilišta u Zagrebu održana 32. godišnja (izborna) skupština Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ). Skupštini su, uz članstvo Akademije, prisustvovali i brojni ugledni gosti iz znanosti, kulture, gospodarstva i državne uprave.

 

05.06.2017.

 

PROF. EMER. DR. SC. ZLATKO KNIEWALD SUDJELOVAO NA

EUROPEAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS 2017

Prof. emer. dr. sc. Zlatko Kniewald, tajnik Odjela bioprocesnog inženjerstva i član Predsjedništva Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, predstavljao je Akademiju na European Biotechnology Congress 2017, koji je održan 25-27. svibnja 2017. u Dubrovniku organizaciji Hrvatskog društva za biotehnologiju.

Detaljnije…

 05.05.2017.

OBJAVLJEN “GODIŠNJAK AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE 2016.”

“Godišnjak Akademije tehničkih znanosti Hrvatske 2016.”, koji sadrži radove s Okruglog stola “Stanje i budućnost tehničkih i biotehničkih znanosti u Hrvatskoj u 21. stoljeću”, izišao je iz tiska te je predstavljen na 32. godišnjoj (izbornoj) skupštini Akademije, koja je održana 15. svibnja 2017. u Auli Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije…

 

05.05.2017.

OBJAVLJEN ZBORNIK SAŽETAKA OKRUGLOG STOLA HATZ-a “STANJE I BUDUĆNOST TEHNIČKIH I BIOTEHNIČKIH ZNANOSTI U HRVATSKOJ U 21. STOLJEĆU”

Zbornik sažetaka Okruglog stola Akademije tehničkih znanosti Hrvatske “Stanje i budućnost tehničkih i biotehničkih znanosti u Hrvatskoj u 21. stoljeću” upravo je izišao iz tiska te je predstavljen  na Okruglom stolu koji je održan 8. svibnja 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije…

 

 

 

 

 

 

 

 

28.04.2017.

OBJAVLJENA NOVA IZDANJA GLASNIKA HATZ-a

Najnovija izdanja Glasnika Akademije tehničkih znanosti Hrvatske na hrvatskom i engleskom jeziku dostupna su na internetskim stranicama HATZ-a.

Detaljnije…

 


  06.06.2017.

PRVA RADIONICA HDKI-A I HKD-A “INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO I KOMERCIJALNI NASTUP ZA NOVO EKSPERIMENTALNO I TEHNOLOŠKO RJEŠENJE U ORGANSKOJ KEMIJI”

Hrvatsko kemijsko društvo (HKD) i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) organiziraju Prvu radionicu HDKI-a i HKD-a  „Intelektualno vlasništvo i komercijalni nastup za novo eksperimentalno i tehnološko rješenje u organskoj kemiji“.

Detaljnije…

Ostale najnovije vijesti možete pregledati  ovdje.