Održan 15. međunarodno-znanstveni skup Hranom do zdravlja

 
 
U Osijeku je 17. i 18. rujna 2025.  održan 15. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA.
 
Skup je organizirao Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijeku u suradnji s Udruženjem za nutricionizam i dijetetiku (BiH), Akademijom tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), Udrugom narodnog zdravlja Andrija Štampar, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Tuzli (BiH), Farmaceutskim fakultetom Univerziteta u Tuzli (BiH), Komorom magistara farmacije Tuzlanskog kantona (BiH), Kemijsko-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi Sveučilišta u Osijeku, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, European Hygienic Engineering & Design Group – EHEDG (Nizozemska), ISEKI-Food Asssociation (IFA) (Austrija), Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Udrugom bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (TehnOS), Studentskim zborom Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Hrvatskim veterinarskim institutom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku, Hrvatskim zborom nutricionista, Odjelom za biologiju Sveučilišta u Osijeku, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Osijeku, Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Društvom kemičara i tehnologa Osijek te Hrvatskom zakladom za znanost (HRZZ).
 
Cilj Skupa bio je tijekom dvaju dana okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice, stručnjake iz industrije, farmaceute, liječnike i sve druge kojima su u fokusu interesa hrana i utjecaj hrane na zdravlje, u bilo kojem aspektu.
Ukupno 435 autora iz 13 zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Francuska, Hrvatska, Indija, Italija, Poljska, Sjedinjene Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Velika Britanija) je kroz četiri plenarna, 11 pozvanih, 21 usmeno, četiri sponzorska i 92 posterska priopćenja, organiziranih u sekcije: Nutricionizam, Dijetetika i dijetoterapija, Funkcionalna hrana i dodaci prehrani, Zdravstvena sigurnost hrane, Analiza hrane, Proizvodnja zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane i Zdravi stilovi života, obuhvatilo je čitav ciklus hrane od tla, preko biljnih i animalnih sirovina do proizvodnje konvencionalne i funkcionalne hrane te dodataka prehrani, uz razmatranje smanjenja količine otpada kroz iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije.
U sklopu skupa održan je i okrugli stol pod nazivom „Dodaci prehrani i sport – mitovi i istine”.
 
Organizacijski odbor zahvaljuje svim sudionicima, pokroviteljima i sponzorima na potpori u organizaciji Skupa, sa željom za ponovnom suradnjom na 16. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu HRANOM DO ZDRAVLJA.
 
Fotografije možete pogledati na https://www.facebook.com/HranomdoZdravlja.skup/ 
Slijedeća objava

Obavijest o smrti prof. dr. sc. Gorana Martinovića

    U Osijeku je 17. i 18. rujna 2025.  održan 15. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA.   Skup je organizirao Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijeku u suradnji s Udruženjem za nutricionizam i dijetetiku (BiH), Akademijom tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), Udrugom narodnog zdravlja Andrija Štampar, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Tuzli (BiH), […]

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close