Tripalo Branko

   

prof. dr. sc. Branko Tripalo
Professor emeritus, umirovljenik
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Godina rođenja: 1946.

e-mail: branko.tripalo@pbf.hr

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1970., Kemijsko-tehnološki odjelu Tehnološkoga fakulteta u Zagrebu
Godina doktoriranja: 1981., Tehnološki fakultet u Zagrebu

Članstvo u Akademiji: Član emeritus
Godina primanja u HATZ: 1998.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

  • Bavi se izmjenom tvari i energije u proizvodnji hrane i biotehnologiji, razvojem i primjenom novih tehnologija i procesa te unapređenjem upravljanja i vođenja industrijske proizvodnje hrane i biokemikalija;
  • Razradio je i postavio metodu ispitivanja sigurnosnih zaklopki za spremnike za kapljevita goriva prema standardu API 2000;
  • Suautor je udžbenika Sušenje u prehrambenoj industriji (1991) i Ekstruzija u prehrambenoj industriji (1992) te monografije Tehnički fakultet 1919.–1994. (1994);
  • Bio je suradnik na Tehničkoj enciklopediji LZ-a.

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Područja su njegova znanstvenoga i stručnoga interesa suvremene metode i procesi u područjima primijenjene kemije, prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma.

Bibliografija:

Branko Tripalo – bib.irb.hr

 

 

 

 

Leave a Reply

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close