Galović Antun

   

prof. dr. sc. Antun Galović
Umirovljen kao redoviti profesor u trajnom zvanju, 1.10.2019.
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Godina rođenja: 1950.

Obrazovanje:
Godina diplomiranja: 1974., Fakultet strojarstva i brodogradnje
Godina doktoriranja: 1985., Fakultet strojarstva i brodogradnje

Poslovna adresa:
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
e-mail: antun.galović@fsb.hr

Članstvo u Akademiji: Član emeritus
Godina primanja u HATZ: 1998.
Član odjela: Odjel strojarstva i brodogradnje

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Voditelj tri znanstveno-istraživačka projekta financiranih od strane Ministarstva znanosti RH:

           1. Projekt br. 120 032;  1996.- 2002. – Intenziviranje izmjene topline na izmjenjivačkim površinama
           2. Projekt br. 01 120 043; 2002. – 2006. – Izmjena topline i tvari pri kondenzaciji, ishlapljivanju i sušenju”  
           3.  Projekt br: 120 – 1201760-1757; 2007. – 2011. – Prijenos topline i tvari u fluidiziranom sloju

Područja od znanstvenog i stručnog interesa:

  • Tehnička termodinamika
  • Nestacionarna temperaturna polja
  • Prijenos topline u fluidiziranom sloju
  • Izmjenjivači topline
  • Eksergijska i entropijska analiza toplinskih procesa
  • Izgaranje 

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • ICHMT (International Congress for Heat and Mass Transfer)
  • HDM (Hrvatsko društvo za mehaniku), Hrvatska podružnica instituta za izgaranje

Nagrade i priznanja:

  • Velika medalja FSB-a, 2016.
  • “Fran Bošnjaković”, 1999.
  • “J. J. Strossmayer”, 2004.
  • “Rikard Podhorsky”, 2009.
  • Povelja Tehničkog fakulteta u Bihaću, 2016.

Bibliografija:

Antun Galović – bib.irb.hr

 

Leave a Reply

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close