Ačkar Đurđica

   

prof. dr. sc. Đurđica Ačkar
Redoviti profesor 
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Godina rođenja: 1980.

Obrazovanje:
Godina doktoriranja: 2010.

Poslovna adresa:
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Franje Kuhača 18, 31000 Osijek
tel: +385 31 224 391/337
e-mail: dackar@ptfos.hr

Članstvo u Akademiji: Član suradnik
Godina primanja u HATZ: 2021.
Član odjela: Odjel bioprocesnog inženjerstva

 

Profesionalne aktivnosti

Vođenje znanstvenih i/ili stručni projekata (Naziv, naručitelj i godina isporuke):

  • Voditelj znanstveno-istraživačkog projekta:
    1. UNIOS: Primjena kakaove ljuske u proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću (7. 4. 2017. – 6. 4.2018.);
    2. UNIOS: Praćenje utjecaja ekstruzije na udio hidroksimetilfurfurala i akrilamida u snack proizvodima s dodatkom nusproizvoda prehrambene industrije (2. 3. 2015. – 2. 3. 2016.);
    3. UNIOS: Upotreba nusproizvoda prehrambene industrije u proizvodnji obogaćenih i funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda i poluproizvoda (25. 9. 2013. – 25. 9. 2014.);
  • Suradnik na međunarodnim projektima:
    1. HR-SRB: Quality and stability development of confectionery filling;
    2. TEMPUS: Jačanje veza sveučilište – industrija u području sigurnosti i kvalitete hrane;
    3. HR-MK: Starch isolation from domestic cereal varieties and modified starches development for food industry;
  • Suradnik na nacionalnim projektima:
    1. Application of food industry by-products in development of functional and environmentally friendly extruded food products and additives, HRZZ, 2014.-2018.;
    2. Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji – 113 – 1130473 – 0571;
    3. Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane 113-1130473-0340;
  • Suradnik na stručnim projektima:
    1. Razvoj i unaprjeđenje kapsuliranih proizvoda na bazi ekstrakata bilja;
    2. Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda;
    3. Unaprjeđenje tehnologije i standardizacija kvalitete voćnih rakija.

Članstvo u znanstvenim ili stručnim asocijacijama (udrugama ili sl.):

  • Društvo kemičara i tehnologa Osijek (predsjednik Društva od ožujka 2014.);
  • European Hygienic Engineering and Design Group

Nagrade i priznanja:

  • Nagrada mladom znanstveniku “Vera Johanides” za 2013. godinu, Akademija tehničkih znanosti Hrvatske

Bibliografija:

Đurđica Ačkar – bib.irb.hr

 

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close