Drage kolegice i kolege,
Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku s partnerima organizira 15. međunarodni znanstveno stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA, koji će se održati u Osijeku 17. i 18. rujna 2025.
Cilj ove konferencije je tijekom dva dana okupiti ugledne stručnjake iz akademske zajednice i industrije, nutricioniste, prehrambene tehnologe, farmaceute, liječnike te sve zainteresirane za prehranu i utjecaj hrane na zdravlje iz bilo kojeg aspekta. Izuzetno me veseli što je u organizaciju konferencije uključeno mnogo institucija, čiji broj i pripadnost različitim stručnim područjima potvrđuju važnost teme i daju poseban interdisciplinarni karakter ovoj konferenciji.
Sekcije Skupa su redom:
- Nutricionizam,
- Dijetetika i dijetoterapija,
- Funkcionalna hrana i dodaci prehrani,
- Zdravstvena sigurnost hrane,
- Analiza hrane i
- Proizvodnja zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane.
Prošli, 14. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA, okupio je ukupno 455 autora iz 16 zemalja (Belgija, Bosna i Hercegovina, Grčke, Francuska, Hrvatska, Italija, Kosovo, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Slovenija, Srbija, Španjolska, Ukrajina i USA) kroz plenarna, pozvana, usmena, sponzorska i posterska priopćenja.
S velikim zadovoljstvom vas pozivam na aktivno sudjelovanje u konferenciji, razmjeni znanja i iskustava, produktivnim raspravama i društvenim susretima sa stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva.
Veselimo se susretu u Osijeku!
Više informacija o skupu možete pročitati na poveznica: https://www.ptfos.unios.hr/Hranom_Do_Zdravlja/
S poštovanjem,
Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije
Prof. dr. sc. Jurislav Babić