Prof. dr. sc. Mislavu Grgiću dodijeljeno odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je 27. lipnja 2019. godine odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti. „Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg […]

Članovima HATZ-a dodijeljene prestižne nagrade u sklopu najveće izložbe inovacija INTARG 2019

U sklopu HRZZ projekta IP-218-01-6363 Razvoj toplinskih svojstava inteligentne odjeće (ThermIC), izrađene su dvije nove inovacije: Inteligentna odjeća za detekciju apneje i hrkanja te Uređaj za testiranje karakteristika ultrazvučnih spojeva. Valja napomenuti da se istraživačko-inovatorskom timu prof. dr. sc. Dubravka Rogalea, na inovaciji Inteligentna odjeća za detekciju apneje i hrkanja […]

Izvješće sa Svečane sjednice HAZU BiH u Mostaru, 22. lipnja 2019. godine povodom održavanja Dana Akademije

Hrvatska Akademija za znanost i umjetnost u Bosni Hercegovini  održala je u Mostaru 22. lipnja 2019. godine Svečanu sjednicu povodom Dana Akademije. Na Sjednici je, kao izaslanik  Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i njezinog Predsjednika, bio nazočan redovni član HATZ-a prof. dr. sc. Krešimir Ćosić koji se u svom uvodnom izlaganju […]

Održani 10. međunarodni kongres „Flour-Bread ’19“ 12. hrvatski kongres tehnologa žitarica „Brašno-kruh ’19.“

10. međunarodni kongres „Flour-Bread ’19“ 12. hrvatski kongres tehnologa žitarica „Brašno-kruh ’19.“ U Osijeku u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Međunarodne udruge za znanost i tehnologiju žitarica (ICC), Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Međunarodne udruge ISEKI Food te Međunarodne udruge Global Harmonization Initiative, održan je 10. međunarodni kongres „Flour-Bread […]

Održan okrugli stol „Digitalna transformacija u poljoprivredno prehrambenom sektoru – trendovi razvoja u svijetu i stanje u Hrvatskoj“

Poštovane članice i članovi HATZ-a, Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalnu suradnju Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Inovacijskim centrom Nikola Tesla i Hrvatskom gospodarskom komorom, organizirao je 11. lipnja 2019. godine okrugli stol pod nazivom „Digitalna transformacija u poljoprivredno prehrambenom sektoru – trendovi razvoja u svijetu i […]

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE 1. SVESKA HRVATSKE TEHNIČKE ENCIKLOPEDIJE

Renata Budanec

Poštovane članice i članovi HATZ-a, Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je temeljem suradnje Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske održano predstavljanje 1. sveska HRVATSKE TEHNIČKE ENCIKLOPEDIJE,  u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike […]

Održan Okrugli stol „Trendovi razvoja biomedicinskog inženjerstva“

Renata Budanec

Poštovane članice i članovi HATZ-a, Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalnu suradnju Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla, organizirao je 10. listopada 2018. godine okrugli stol pod nazivom „Trendovi razvoja biomedicinskog inženjerstva“ (prostori HGK, Draškovićeva 45, Zagreb). Okruglom stolu nazočilo […]

Sporazum o suradnji između HAZU BiH i HATZ-a

Renata Budanec

Obavijest o potpisivanju Sporazuma o suradnji između Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske Poštovane članice i članovi Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Drago nam je što vas možemo informirati da će se Okrugli stol „Suradnja znanosti i gospodarstva kao temelj jačanja konkurentnosti“ održati 3. listopada 2018. […]

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close