Međunarodni znanstveni skup “11th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists”

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista imaju čast najaviti održavanje međunarodnog znanstvenog skupa 11th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, koji će se održati od 9. do 11. prosinca 2025. u hotelu Westin u Zagrebu, pod naslovom: “Unlocking Science and Technology for […]

Poziv na međunarodnu znanstvenu konferenciju SCACR 2025, 24.-26.9.2025.

  Poštovane članice i članovi HATZ-a, čast nam je pozvati Vas na međunarodnu znanstvenu konferenciju SCACR 2025 – Konferenciju o primijenjenim istraživanjima obale, koja će se održati u Dubrovniku, u razdoblju od 24. do 26. rujna 2025. godine. Ovogodišnja konferencija posvećena je predstavljanju suvremenih sustavnih analiza u području hidrotehnike, novouspostavljenih […]

Poziv na CSC 2025 konferenciju

Poštovane članice i članovi HATZ-a, pozivamo Vas na devetu po redu CSC konferenciju koja će se održati u vremenu od 8.-10. listopada 2025. u Kulturnom centru Osijek, Kneza Trpimira 2/a, 31000 Osijek, Hrvatska. CSC 2025 obuhvatit će brojna predavanja, panel rasprave i interaktivne radionice o najnovijim trendovima i prijetnjama u kibernetičkoj […]

Predavanje „Techniques to Detect and Identify Microplastics and Nanoplastics in Complex Environmental Systems“, 18.7.2025., 12 sati

Poštovani, pozivamo Vas na predavanje pod nazivom „Techniques to Detect and Identify Microplastics and Nanoplastics in Complex Environmental Systems“ koje će održati profesorica Nathalie Tufenkji, Department of Chemical Engineering, McGill University.   Organizatori predavanja su Odjel kemijskog inženjerstva Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u […]

Predstavnici HATZa posjetili tvrtku Tehnix d.o.o.

  Predstavnici HATZa, prof. dr. sc. Neven Duić, dopredsjednik, prof. dr. sc. Bruno Zelić, dopredsjednik, izv. prof. dr. sc. Mario Bačić, v.d. glavni tajnik i prof. emeritus Nedjeljko Perić, v.d. predsjedatelja Odbora za suradnju s gospodarstvom i regionalnu suradnju posjetili su u ponedjeljak, 16. lipnja 2025. tvrtku Tehnix d.o.o. gdje […]

Održan okrugli stol “EIR – Ekosustav za inovativni rast” – MIPRO 2025

  Moderator: Ivan Marić (Sveučilišni računski centar-SRCE, Zagreb)   Sudionici: Predstavnici Centara izvrsnosti, kompetentnosti i EDIH-ova, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva pravosuđa i uprave   Tema okruglog stola: Rasprava se usmjerava na multidisciplinarno povezivanje i horizontalno umrežavanje u svrhu transfera tehnologije i stvaranja inovativnih proizvoda i […]

3. Europska GREEN konferencija – EGC 2025

Poštovani, pozivamo Vas da nam se pridružite na multidisciplinarnoj 3. Europskoj GREEN konferenciji –EGC 2025, koja će se održati u Hotelu Olympia SKY u Vodicama, Hrvatska, od 10. do 13.6.2025.  Organizacijom prve i druge Europske GREEN konferencije uspješno smo okupili znanstvenike i stručnjake iz različitih područja. Oni su prezentacijom gotovo […]

Engineering Power, Vol. 19(3) 2024

  Engineering Power, Vol. 19(3) 2024   Editor-in-Chief: Vedran Mornar Editor: Bruno Zelić Guest-Editor: Neven Duić       CONTENT: Editors’ Words A novel arrangement of metal fin heat recovery device in a dual channel wind scoop windcatcher system for reducing the building energy demand in temperate climates A systematic […]

Godišnjak 2024

 Godišnjak 2024 možete preuzeti ovdje: Godišnjak 2024 – Energetska tranzicija   Sadržaj Uvodna riječ,  Mornar V. Riječ urednika, Zelić, B. Prvi dio – Radovi članova Akademije Energetska tranzicija u zgradarstvu, Veršić, Z., Binički, M., Nosil Mešić, M. Pregled primjene koncepta mrežnog rezanja za poboljšanje energetske učinkovitosti mobilnih mreža, Lorincz, J., Kukuruzović, […]

Kolačići: Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, na vaše uređaje vršimo pohranu male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Uz prihvat Kolačića vaše pregledavanje stranice će se vršiti nesmetano, a u koliko ne prihvatite Kolačiće možda vam neki od sadržaja neće biti dostupni. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close