INOVA 2017 – ČLANOVI HATZ-a DOBITNICI GRAND PRIX-a I ZLATNE MEDALJE

 

U sklopu PoC Public projekta (šifra PoC6_1_189), na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu konstruiran je, izrađen i umjeren višenamjenski diferencijalni toplinski konduktometar za tekstilne kompozite i odjeću, za koji je 27. listopada 2017. podnesena je patentna prijava u Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, pod oznakom P20171643.

Podnositelj patentne prijave je Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a autori su prof. dr. sc. Dubravko Rogale, Krešimir Rogale, inž., izv. prof. dr. sc. Snježana Firšt Rogale, doc. dr. sc. Željko Knezić, prof. dr. sc. Edita Vujasinović, doc. dr. sc. Goran Čubrić i dr. sc. Ivana Špelić.

Od 9. do 11. 11. 2017. god. održana je Međunarodna izložba inovacija i poslovnih planova “Budi uzor/Inova”, na kojoj je konduktometar prvi put predstavljen javnosti. Predstavljeno je 550 izuma, a osim inovatora iz Hrvatske, sudjelovali su i izumitelji iz Kanade, SAD-a, Tajvana, Tajlanda, Egipta, Indonezije, Irana, Turske, Poljske, Rumunjske i brojnih drugih zemalja.

Izumu Višenamjenski diferencijalni toplinski konduktometar za tekstilne kompozite i odjeću dodijeljene su, od strane Međunarodnog ocjenjivačkog suda, sljedeće nagrade:

  1. Inova – Grand Prix 2. nagrada te
  1. Zlatna medalja

Na izradi nagrađenog izuma sudjelovala su tri člana Akademije tehničkih znanosti Hrvatske: prof. dr. sc. Dubravko Rogale, izv. prof. dr. sc. Snježana Firšt Rogale i prof. dr. sc. Edita Vujasinović.

 

Inova 2017

 

Prof. dr. sc. Dubravko Rogale

Dopredsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

Član Akademije u Odjelu tekstilne tehnologije

Redoviti profesor Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu