Održana 6. hrvatska znanstvena radionica za računalni vid

s međunarodnim sudjelovanjem

6th Croatian Computer Vision Workshop (CCVW 2017)

 

Šesta hrvatska znanstvena radionica za računalni vid s međunarodnim sudjelovanjem CCVW 2017 održana je 26. rujna 2017. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.

Organizatori skupa bili su Centar za računalni vid Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Skup je održan uz pokroviteljstvo Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Tehnički kosponzori radionice bili su Hrvatska sekcija IEEE te njezina tri odjela: Odjel za računalnu inteligenciju, Odjel za računarstvo i Odjel za obradu signala.

Program radionice unutar jednog dana okupio je oko pedesetak istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz područja računalnog vida iz cijele Hrvatske. Plenarno predavanje na temu uklanjanja šuma u slikama temeljenog na sažimajućem očitavanju održao je pozvani predavač prof. dr. sc Srđan Stanković s Univerziteta Crne Gore. Osim plenarnog predavanja program radionice uključivao je i prezentaciju radova objavljenih tijekom godine, industrijsku sekciju te predstavljanje odabranih znanstvenih i stručnih projekata koji su tematski vezani s računalnim vidom. Putem postera je ukupno predstavljeno petnaest radova od koji dvanaest radova ima autore isključivo iz Hrvatske dok tri rada imaju autore iz Hrvatske i inozemstva. U okviru industrijske sekcije predstavile su se tri tvrtke iz hrvatske čije djelovanje je usko povezano s računalnim vidom.

Program radionice zaključen je predstavljanjem projekata iz područja računalnog vida, i to četiri projekta koje financira Hrvatska zaklada za znanost.

Cjelokupni program radionice i materijali u elektroničkom obliku dostupni su na internetskim stranicama radionice: http://www.fer.unizg.hr/crv/ccvw2017

 

Prof. dr. sc. Sven Lončarić

Predsjedatelj skupa CCVW 2017

Tajnik Odjela informacijskih sustava Akademije tehničkih znanosti Hrvatske