Povodom Dana Sveučilišta u Zagrebu (Dies Academicus), koji je održan u petak, 3. studenoga 2017. u Auli Sveučilišta, dodijeljena su počasna zvanja, nagrade i priznanja Sveučilišta u Zagrebu istaknutim  sveučilišnim profesorima i znanstvenicima.

Nagrade i priznanja u ime Sveučilišta dodijelio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, koji je također i počasni član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske s posebnim zadovoljstvom i najsrdačnijim čestitkama objavljuje imena laureata – članova Akademije: 

 

– Počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu u znanstvenom području tehničkih znanosti dodijeljeno je:

  • prof. dr. sc. Đurđici Parac-Osterman, redovitoj profesorici u mirovini Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, emeritusu Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu tekstilne tehnologije;
  • prof. dr. sc. Đurđi Vasić-Rački, redovitoj profesorici u mirovini Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, emeritusu Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu kemijskog inženjerstva;

– Počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu u znanstvenom području biotehničkih znanosti dodijeljeno je:

  • prof. dr. sc. Branku Tripalu, redovitom profesoru u mirovini Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, emeritusu Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu bioprocesnog inženjerstva.

 

– Nagrada Fran Bošnjaković dodijeljena je:

  • prof. dr. sc. Mislavu Grgiću, redovitom profesoru i dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, članu Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu komunikacijskih sustava;
  • akademiku Mladenu Obadu Šćitarociju, redovitom profesoru Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, članu Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u Odjelu arhitekture i urbanizma.

 

U ime Uprave, Predsjedništva i svih članova Akademije, kao i osobno, čestitam i želim mnogo uspjeha u daljnjem radu uvaženim emeritusima naše Akademije prof. emer. dr. sc. Đurđici Parac-Osterman, prof. emer. dr. sc. Đurđi Vasić-Rački i prof. emer. dr. sc. Branku Tripalu te cijenjenim članovima naše Akademije prof. dr. sc. Mislavu Grgiću i akademiku Mladenu Obadu Šćitarociju!

 

Prof. dr. sc. Vladimir Andročec

Predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske