Odlukom Odbora za podjelu Državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora od 26. rujna 2017., Državne nagrade za znanost za 2016. godinu dodijeljene su najistaknutijim znanstvenicima u području prirodnih, tehničkih, biomedicinskih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti. 

Akademiju tehničkih znanosti Hrvatske osobito je obradovala vijest da su Državne nagrade za znanost – Godišnje nagrade za znanost za 2016. godinu dodijeljene trojici uvaženih članova naše Akademije:

u području tehničkih znanosti:

  • prof. dr. sc. Nevenu Duiću, redovitom profesoru Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te članu Akademije i tajniku Odjela energijskih sustava Akademije;
  • prof. dr. sc. Karolju Skali, znanstvenom savjetniku Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu te članu Akademije u Odjelu komunikacijskih sustava Akademije;

u području biotehničkih znanosti:

  • prof. dr. sc. Zoranu Hercegu, redovitom profesoru Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te članu Akademije u Odjelu bioprocesnog inženjerstva Akademije.

U ime Uprave, Predsjedništva i svih članova Akademije, kao i osobno, upućujem najsrdačnije čestitke našim cijenjenim laureatima te izražavam osobito zadovoljstvo što je njihov izniman znanstveni doprinos na ovaj način priznat i od strane najviših državnih tijela Republike Hrvatske.

Prof. dr. sc. Vladimir Andročec

Predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

 

Odluka o dodjeli Državnih nagrada za znanost za 2016. godinu