Sveučilište u Zagrebu, podupirući član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, organizira tribinu pod nazivom “Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali

Riječ je o četrnaestom u nizu javnih predavanja „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“, cilj je kojih poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućega inovativnoga gospodarstva.

Tribina će se održati u srijedu 14. lipnja 2017. u Francuskom paviljonu SC-a u 11 sati, a raspravljat će se o vezi između gospodarstva i Sveučilišta te o ostvarivanju boljega razumijevanja između studenata i potencijalnih poslodavaca.

U panel-raspravi sudjelovat će mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson Nikola Tesla, Mihael Furjan, predsjednik uprave PLIVA-e, dr. sc. Vlatka Petrović, o. d. voditeljice Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Tihana Vidnjević, predsjednica studentske udruge BEST, i Ivan Golubić, koordinator udruge mladih inovatora Innovus i osnivač tvrtke Mobile Vehicles Technology.

U sklopu tribine, tvrtke INA, Ericsson Nikola Tesla i PLIVA na svojim će se štandovima predstaviti studentima Sveučilišta u Zagrebu, a održat će se i poster-prezentacije studentskih diplomskih radova izrađenih u suradnji s gospodarstvom.

Više informacija i prijavu za sudjelovanje na tribini možete naći na mrežnoj stranici Tribine 

Poziv s Programom